U bent hier

In de kijker

Geweld op school

Uit een onderzoeksrapport over geweld op school blijkt dat 7 op 10 leerlingen in 2018 met minstens één vorm van emotioneel geweld in aanraking is geweest. Meer dan de helft van de ondervraagde leerlingen kwam ook in aanraking met fysiek geweld. Hoe bekijkt minister Hilde Crevits de onderzoeksresultaten? Hoe kunnen scholen tegen deze vormen van geweld optreden? Welke preventie-initiatieven kunnen bijvoorbeeld de centra voor leerlingenbegeleiding nemen?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Agenda

van Jo De Ro aan minister Hilde Crevits
851 (2018-2019)
van Tine Soens aan minister Hilde Crevits
854 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.