U bent hier

Vergadering

donderdag 4 april 2019, 14.30u - Zaal Antoon Van Dyck

Voorzitter

In de kijker

Uitvoering Toekomstverbond Antwerpen

In de loop van het zittingsjaar 2016-2017 kwam er een doorbraak in de jarenlange pogingen om de verkeersknoop in de stad en de regio Antwerpen op te lossen met een derde Scheldekruising. De burgerbewegingen en de Vlaamse Regering kwamen tot een vergelijk met de intrekking van klachten bij de Raad van State tot gevolg. De gezamenlijke keuze voor een overkapping van de Antwerpse ring speelde daarbij een grote rol. Alle betrokken instanties en burgerbewegingen sloten een Toekomstverbond voor Bereikbaarheid en Leefbaarheid in Antwerpen af. De leden van de commissie bespreken de uitvoering van dit toekomstverbond met minister Ben Weyts, met Luc Hellemans, algemeen directeur van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), met Jan Van Rensbergen, procesbegeleider van het Toekomstverbond, met David Van Herreweghe, voorzitter van de raad van bestuur van BAM, met Tom Verlinden, mobiliteitsmanager van het Havenbedrijf Antwerpen, en met Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

66 (2016-2017) nr. 2
66 (2016-2017) nr. 4
66 (2016-2017) nr. 6

Agenda

van de Vlaamse Regering
66 (2016-2017) nr. 5
Verslaggevers
Dirk de Kort en Wouter Vanbesien
Bespreking met: - Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn - Luc Hellemans, algemeen directeur BAM NV - Jan Van Rensbergen, Procesbegeleider Toekomstverbond - David Van Herreweghe, voorzitter Raad van Bestuur BAM nv - Tom Verlinden, Mobiliteitsmanager Havenbedrijf Antwerpen - Roger Kesteloot, directeur-generaal VVM-De Lijn
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.