U bent hier

In de kijker

Uitbreiding verbod op onverdoofd slachten

Recent maakte minister Ben Weyts bekend dat het huidige verbod op onverdoofd slachten van geiten, schapen en pluimvee vanaf 1 januari 2020 ook zou gelden voor kalveren. Wat zijn hiervan de praktische gevolgen voor de slachthuizen? Welke maatregelen moeten ze nemen, en beschikken ze hiervoor binnen de gestelde termijn over voldoende tijd? Komt er later nog een uitbreiding van het verbod naar volwassen runderen?

Video

Agenda

van Sofie Joosen aan minister Ben Weyts
833 (2018-2019)
van Hermes Sanctorum-Vandevoorde aan minister Ben Weyts
905 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.