U bent hier

In de kijker

Rapport erkenning lokale geloofsgemeenschappen: gedachtewisseling

Minister Liesbeth Homans liet de KU Leuven een onderzoek uitvoeren naar de erkenningsprocedure voor de lokale geloofsgemeenschappen. Dit onderzoek liep van november 2017 tot 31 oktober 2018. Momenteel wachten er 47 islamitische, 1 Israëlitische, 6 protestantse en 4 orthodoxe lokale geloofsgemeenschappen op verdere behandeling in de erkenningsprocedure. De leden van de commissie wisselen van gedachten over het onderzoeksrapport met professor Rik Torfs van de KU Leuven.

Video

Verslag

31 (2018-2019)
Externe sprekers
Jeroen Windey (administrateur-generaal van het Agentschap Binnenlands Bestuur) en Bram Opsomer (projectleider Fusies bij ABB)
1975 (2018-2019) nr. 1
1990 (2018-2019) nr. 1
Bijlage 1: Eindrapport onderzoek (pdf)

Agenda

31 (2018-2019)
Externe sprekers
Jeroen Windey (administrateur-generaal van het Agentschap Binnenlands Bestuur) en Bram Opsomer (projectleider Fusies bij ABB)
Verslaggevers

15.30 uur

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.