U bent hier

In de kijker

Rapport erkenning lokale geloofsgemeenschappen: gedachtewisseling

Minister Liesbeth Homans liet de KU Leuven een onderzoek uitvoeren naar de erkenningsprocedure voor de lokale geloofsgemeenschappen. Dit onderzoek liep van november 2017 tot 31 oktober 2018. Momenteel wachten er 47 islamitische, 1 Israëlitische, 6 protestantse en 4 orthodoxe lokale geloofsgemeenschappen op verdere behandeling in de erkenningsprocedure. De leden van de commissie wisselen van gedachten over het onderzoeksrapport met professor Rik Torfs van de KU Leuven.

Video

Verslag

31 (2018-2019)
Externe sprekers
Jeroen Windey (administrateur-generaal van het Agentschap Binnenlands Bestuur) en Bram Opsomer (projectleider Fusies bij ABB)
1975 (2018-2019) nr. 1
1990 (2018-2019) nr. 1
Bijlage 1: Eindrapport onderzoek (pdf)

Agenda

31 (2018-2019)
Externe sprekers
Jeroen Windey (administrateur-generaal van het Agentschap Binnenlands Bestuur) en Bram Opsomer (projectleider Fusies bij ABB)
Verslaggevers

15.30 uur

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.