U bent hier

In de kijker

Overeenkomst tegen belastingontwijking: ontwerp van decreet

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) stelde een actieplan op om belastingontwijking door grondslaguitholling en winstverschuiving tegen te gaan. Hierdoor worden internationale belastingverdragen gemoderniseerd, zonder dat Vlaanderen daarvoor bilaterale onderhandelingen moet voeren met andere landen. De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in om dit actieplan in Vlaamse regelgeving om te zetten. De leden van de commissie bespreken en stemmen over dit ontwerp van decreet.

Video

Verslag

1836 (2018-2019) nr. 2
1889 (2018-2019) nr. 2
1894 (2018-2019) nr. 2

Agenda

van Wouter Vanbesien en Björn Rzoska
1889 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Ward Kennes
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
van Jean-Jacques De Gucht, Piet De Bruyn, Ward Kennes, Tine Soens en Elke Van den Brandt
1894 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Wouter Vanbesien
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.