U bent hier

In de kijker

Monitoring energiebeleid

De Vlaamse Regering wil in haar hernieuwbare-energiebeleid prioritair inzetten op wind, zon en warmte. Er zijn al tal van cijfers beschikbaar over het geïnstalleerd vermogen van windmolens en zonnepanelen, maar niet over hoeveel elektriciteit er wordt geproduceerd. Hoe kunnen die cijfers ter beschikking worden gesteld? Welke stappen wil minister Lydia Peeters zetten om deze gegevens beter en vooral sneller te verzamelen en te monitoren? Hoe wil ze de informatie-uitwisseling tussen de distributienetbeheerders en het Vlaams Energieagentschap verbeteren en vereenvoudigen?

Video

Agenda

van Andries Gryffroy aan minister Lydia Peeters
879 (2018-2019)
van Andries Gryffroy aan minister Lydia Peeters
880 (2018-2019)
van Andries Gryffroy aan minister Lydia Peeters
881 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.