U bent hier

In de kijker

Beleidsplan Ruimte Vlaanderen en bouwshift

Recent bleek dat de Vlaamse Regering de geplande bouwshift in relatie tot het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV) niet meer kan opstarten tijdens deze legislatuur. Reden hiervoor is de kritiek van de Raad van State bij het ontwerp van decreet betreffende de bescherming van de waardevolle bossen. De Vlaamse steden en gemeenten willen ondertussen zelf een verkavelingsstop invoeren op hun gronden en vragen hiervoor steun van de Vlaamse Regering. Hoe staat minister Koen Van den Heuvel tegenover het advies van de Raad van State? Klopt het dat het BRV eerst in werking moet treden alvorens de bouwshift kan worden goedgekeurd? Hoe wil de minister de gemeenten ondersteunen in hun engagement?

Video

Agenda

van Elke Wouters aan minister Koen Van den Heuvel
834 (2018-2019)
van Elke Wouters aan minister Koen Van den Heuvel
848 (2018-2019)
van Tinne Rombouts aan minister Koen Van den Heuvel
859 (2018-2019)
van Bart Caron aan minister Koen Van den Heuvel
860 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.