U bent hier

In de kijker

Afrikaanse varkenspest: gedachtewisseling

De Afrikaanse varkenspest is een zeer besmettelijke virusziekte die voorkomt bij varkens. Het virus is erg besmettelijk en vaak dodelijk voor die dieren. Deze ziekte is aanwezig in sommige everzwijnpopulaties in het oosten van Europa, en in Wallonië is er varkenspest vastgesteld bij dode everzwijnen. Een Taskforce Afrikaanse Varkenspest houdt daarom de verspreiding van de ziekte nauwlettend in de gaten. De leden van de commissie houden een gedachtewisseling over de werking van deze taskforce met minister Koen Van den Heuvel.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

28 (2018-2019)
Externe sprekers
Koen Van den Heuvel (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw)
1957 (2018-2019) nr. 1

Agenda

De vergadering start na afloop van de Verenigde Commissies voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting en voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid

28 (2018-2019)
Externe sprekers
Koen Van den Heuvel (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw)
Verslaggever
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.