U bent hier

In de kijker

Afrikaanse varkenspest: gedachtewisseling

De Afrikaanse varkenspest is een zeer besmettelijke virusziekte die voorkomt bij varkens. Het virus is erg besmettelijk en vaak dodelijk voor die dieren. Deze ziekte is aanwezig in sommige everzwijnpopulaties in het oosten van Europa, en in Wallonië is er varkenspest vastgesteld bij dode everzwijnen. Een Taskforce Afrikaanse Varkenspest houdt daarom de verspreiding van de ziekte nauwlettend in de gaten. De leden van de commissie houden een gedachtewisseling over de werking van deze taskforce met minister Koen Van den Heuvel.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

28 (2018-2019)
Externe sprekers
Koen Van den Heuvel (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw)
1957 (2018-2019) nr. 1

Agenda

De vergadering start na afloop van de Verenigde Commissies voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting en voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid

28 (2018-2019)
Externe sprekers
Koen Van den Heuvel (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw)
Verslaggever
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.