U bent hier

In de kijker

Samen tegen onbetaalde schoolfacturen: gedachtewisseling

Zowel voor scholen als voor ouders zijn onbetaalde schoolfacturen een bron van stress: ouders hebben het soms moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, en scholen zien hun werkingsmiddelen dalen en vrezen voor de kwaliteit van hun onderwijs. Tijdens het lopende schooljaar stapten opnieuw 44 secundaire scholen in het project Samen tegen Onbetaalde Schoolfacturen (STOS). Het gaat om scholen die bereid zijn om met hun hele team rond armoede, kostenbeheersing en onbetaalde schoolfacturen te werken en op maat ondersteuning krijgen. Ze worden daarin begeleid door een vormingsmedewerker en een ervaringsdeskundige in armoede. Over dit project wisselen de leden van de commissie van gedachten met Colette Victor, projectcoördinator van STOS, met Miet De Bruycker, projectmedewerker, en met Annick Willems, directeur van het College Ten Doorn uit Eeklo.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

30 (2018-2019)
Externe sprekers
Colette Victor (projectcoördinator), Miet De Bruycker (projectmedewerker) en Annick Willems (directeur College Ten Doorn, Eeklo)
1951 (2018-2019) nr. 1

Agenda

15:00

30 (2018-2019)
Externe sprekers
Colette Victor (projectcoördinator), Miet De Bruycker (projectmedewerker) en Annick Willems (directeur College Ten Doorn, Eeklo)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.