U bent hier

In de kijker

Elders verworven competenties: ontwerp van decreet

Mensen leren niet alleen op de schoolbanken, maar verwerven ook competenties bij het uitoefenen van hun job of vrijwilligerswerk, hun hobby’s of door zelfstudie. De Vlaamse Regering wil ervoor zorgen dat deze elders verworven competenties (EVC) erkend worden, zodat mensen op die manier een beroepskwalificatie of deel daarvan kunnen behalen. Iemand die kan aantonen dat hij of zij over de competenties beschikt, ontvangt een bewijs van beroepskwalificatie, een bewijs van deelkwalificatie of een bewijs van competenties. De Vlaamse Regering diende in dit verband een ontwerp van decreet in. De leden van de verenigde commissies Onderwijs en Economie bespreken en stemmen over het ontwerp van decreet.

Video

Verslag

1886 (2018-2019) nr. 2
1887 (2018-2019) nr. 2

Agenda

van de Vlaamse Regering
1886 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschapsaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
van de Vlaamse Regering
1887 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschapsaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.