U bent hier

In de kijker

Aanpassingen sociale huur: tweede lezing ontwerp van decreet

De regelgeving voor de huur van sociale woningen kwam in de loop der jaren tot stand, maar werd daardoor ook vrij complex. De Vlaamse Regering stelde zich tot doel om de sociale huurreglementering te vereenvoudigen en de lokale autonomie te verhogen. Ze diende daarom een ontwerp van decreet in om onder andere de indeling in huurderscategorieën aan te passen en de typehuurovereenkomsten te herleiden tot de essentiële bepalingen. In de loop van de vorige vergadering werden een aantal amendementen ingediend en meteen aangenomen door de meerderheid. De oppositie vroeg daarop een tweede lezing van dit ontwerp van decreet. Hierdoor bespreekt de commissie de in eerste lezing aangenomen artikelen vandaag opnieuw en stemt ze over het ontwerp van decreet.

Video

Verslag

1842 (2018-2019) nr. 3
1842 (2018-2019) nr. 4
1885 (2018-2019) nr. 2

Agenda

Deze vergadering vindt aansluitend op de plenaire vergadering plaats

van de Vlaamse Regering
1842 (2018-2019) nr. 1
Verslaggevers
Katrien Partyka, Björn Anseeuw en Michèle Hostekint
Gewestaangelegenheid
Tweede lezing en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.