U bent hier

In de kijker

Onafhankelijke media: bespreking van een voorstel van resolutie

Uit de jaarlijkse rapportering van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) blijkt dat het Vlaamse aanbod aan klassieke mediaproducten voor 80 tot 100 procent van de markt in handen is van twee mediagroepen. Dit kan een risico inhouden voor de diversiteit van het aanbod, zo stelt de VRM. Ook de World Press Freedom Index 2018 waarschuwt hiervoor. Leden van de meerderheidspartijen, van de sp.a-fractie en van de Groenfractie dienden daarom een voorstel van resolutie in. Hierin vragen ze de Vlaamse Regering onder andere om een structurele ondersteuning van digitale, onafhankelijke nieuwsmedia. In het voorjaar van 2018 hielden de leden van de commissie hierover een hoorzitting met experts uit de mediasector. Vandaag zetten ze de bespreking van het voorstel van resolutie voort en ze stemmen erover.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

1599 (2017-2018) nr. 2
1599 (2017-2018) nr. 4

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.