U bent hier

In de kijker

Onafhankelijke media: bespreking van een voorstel van resolutie

Uit de jaarlijkse rapportering van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) blijkt dat het Vlaamse aanbod aan klassieke mediaproducten voor 80 tot 100 procent van de markt in handen is van twee mediagroepen. Dit kan een risico inhouden voor de diversiteit van het aanbod, zo stelt de VRM. Ook de World Press Freedom Index 2018 waarschuwt hiervoor. Leden van de meerderheidspartijen, van de sp.a-fractie en van de Groenfractie dienden daarom een voorstel van resolutie in. Hierin vragen ze de Vlaamse Regering onder andere om een structurele ondersteuning van digitale, onafhankelijke nieuwsmedia. In het voorjaar van 2018 hielden de leden van de commissie hierover een hoorzitting met experts uit de mediasector. Vandaag zetten ze de bespreking van het voorstel van resolutie voort en ze stemmen erover.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

1599 (2017-2018) nr. 2
1599 (2017-2018) nr. 4

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.