U bent hier

In de kijker

Strategisch partnerschap EU-Japan: ontwerp van decreet

In april 2018 sloot de Europese Unie een strategisch partnerschap met Japan, met daarin drie traditionele aspecten, met name het politieke, het economische en de samenwerking in verschillende andere domeinen. Deze kaderovereenkomst tussen de EU en Japan dient de nieuwe juridische basis te worden van de relaties tussen de verschillende partijen. De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in om dit partnerschap een decretale grondslag te geven. De leden van de commissie bespreken en stemmen over het ontwerp van decreet.

Video

Verslag

1871 (2018-2019) nr. 2

Agenda

van Marc Hendrickx aan minister Geert Bourgeois
772 (2018-2019)
van de Vlaamse Regering
1871 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Jan Van Esbroeck
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.