U bent hier

In de kijker

Strategisch partnerschap EU-Japan: ontwerp van decreet

In april 2018 sloot de Europese Unie een strategisch partnerschap met Japan, met daarin drie traditionele aspecten, met name het politieke, het economische en de samenwerking in verschillende andere domeinen. Deze kaderovereenkomst tussen de EU en Japan dient de nieuwe juridische basis te worden van de relaties tussen de verschillende partijen. De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in om dit partnerschap een decretale grondslag te geven. De leden van de commissie bespreken en stemmen over het ontwerp van decreet.

Video

Verslag

1871 (2018-2019) nr. 2

Agenda

van Marc Hendrickx aan minister Geert Bourgeois
772 (2018-2019)
van de Vlaamse Regering
1871 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.