U bent hier

In de kijker

Optimalisering Vlaamse nucleaire dual-use-exportcontrole: advies Vredesinstituut

Het Vlaams Vredesinstituut stelde op verzoek van de parlementsvoorzitter een advies op om de controle op export van nucleaire technologie te verzekeren. In zijn advies vraagt het Vredesinstituut onder andere dat er een samenwerkingsakkoord komt tussen de bevoegde Vlaamse en federale diensten, en ook een Vlaams administratief sanctiesysteem bij inbreuken op de wetgeving. De leden van de commissie bespreken dit advies.

Video

Verslag

1883 (2018-2019) nr. 2
Bijlage 1: Presentatie Vlaams Vredesinstituut (pdf)

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.