U bent hier

In de kijker

Toekomstplan basisonderwijs: hoorzitting

De sociale partners stelden een toekomstplan over het basisonderwijs op, met daarin hun principes en ambities. Ze willen de sterke troeven van dat basisonderwijs beschermen, maar ook stevig inzetten op het wegwerken van de pijnpunten. Daartoe ontwikkelen ze een driesporenbeleid, dat bijkomende middelen vraagt op het niveau van de basisfinanciering, meer ondersteuning van het lerarenteam en de leraar, en aandacht voor de beleidskracht en de schoolorganisatie. De leden van de commissie houden hierover een hoorzitting met Marianne Coopman en Patriek Delbaere als woordvoerders namens de sociale partners.

Video

Verslag

31 (2018-2019)
Externe sprekers
Marianne Coopman (algemeen secretaris COV) en Patriek Delbaere (algemeen directeur, Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten)
1956 (2018-2019) nr. 1
Bijlage 3: Presentatie toekomstplan basisonderwijs (pdf)

Agenda

31 (2018-2019)
Externe sprekers
Marianne Coopman (algemeen secretaris COV) en Patriek Delbaere (algemeen directeur, Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.