U bent hier

In de kijker

Wachtlijsten voor sociale huurders met een beperking

Uit recente cijfers in de media blijkt dat de wachtlijsten in de sociale huisvestingssector langer zijn geworden. Mensen met een beperking moeten daarbij in verhouding nog langer wachten op een sociale woning die is aangepast aan hun noden. Wat is de oorzaak voor de stijging van de wachtlijsten? Zal minister Liesbeth Homans het aantal woningen voor mensen met een beperking optrekken? Welke maatregelen wil ze nemen? Wat met de huurpremie voor kandidaat-huurders?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

van Michèle Hostekint aan minister Liesbeth Homans
689 (2018-2019)
1842 (2018-2019) nr. 3
1842 (2018-2019) nr. 4

Agenda

van Michèle Hostekint aan minister Liesbeth Homans
689 (2018-2019)
van de Vlaamse Regering
1842 (2018-2019) nr. 1
Verslaggevers
Katrien Partyka, Björn Anseeuw en Michèle Hostekint
Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en eventueel stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.