U bent hier

In de kijker

Europese energietransitie

Het Europees Parlement wil een fonds van zo’n 4,8 miljard euro oprichten om de Europese energietransitie te bekostigen. Die transitie houdt onder andere investeringen in hernieuwbare energie in. Hoe staat minister Lydia Peeters hiertegenover? Zal dit fonds naar haar mening volstaan voor de overgang naar een koolstofarme Europese Unie? Zullen de doelstellingen uit het klimaatakkoord van Parijs kunnen worden gehaald?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

van Wouter Vanbesien aan minister Lydia Peeters
509 (2018-2019)
van Matthias Diependaele aan minister Lydia Peeters
658 (2018-2019)

Agenda

van Wouter Vanbesien aan minister Lydia Peeters
509 (2018-2019)
van Matthias Diependaele aan minister Lydia Peeters
658 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.