U bent hier

In de kijker

Verbeteren Europese luchtkwaliteit: voorstel van resolutie

Slechte luchtkwaliteit heeft ernstige gevolgen voor de volksgezondheid: het verkort de levensverwachting, het veroorzaakt ziektes en het belast ook de ecosystemen. Nationale en regionale overheden nemen al maatregelen om de luchtkwaliteit in bijvoorbeeld steden te verbeteren, maar er ontbreekt een afdoend Europees kader in dit verband, ondanks aanbevelingen van de Europese Rekenkamer. Leden van de Groenfractie dienden een voorstel van resolutie in waarin ze vragen dat de Europese Commissie de aanbevelingen van de Europese Rekenkamer in beleid zou omzetten. De leden van de commissie bespreken en stemmen over het voorstel van resolutie.

Video

Verslag

1799 (2018-2019) nr. 2
1799 (2018-2019) nr. 3

Agenda

van Wouter Vanbesien, Elisabeth Meuleman en Johan Danen, verslag door Valerie Taeldeman en Wilfried Vandaele
1799 (2018-2019) nr. 1
Hoorzitting met Frans Fierens van de Vlaamse Milieumaatschappij en David Knight van het departement Omgeving
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.