U bent hier

In de kijker

Ziekteverzuim in het onderwijs

Hoewel de ziekteverzuimcijfers in het onderwijs het voorbije jaar niet zijn gestegen, liggen ze toch vrij hoog. Vooral depressies en burn-out zijn belangrijke oorzaken, en die doen zich vaker voor bij oudere werknemers in het onderwijs. Hoe evalueert minister Hilde Crevits de jongste cijfers? Wil ze maatregelen nemen om het ziekteverzuim terug te dringen? Zo ja, welke? Hoe bekijkt ze de relatie tussen langer werken en het ziekteverzuim bij oudere werknemers?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

1802 (2018-2019) nr. 2

Agenda

van de Vlaamse Regering
1802 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Jamila Hamddan Lachkar
Gemeenschapsaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.