U bent hier

In de kijker

Basisbereikbaarheid: hoorzitting

De Vlaamse Regering stelde in haar regeerakkoord 2014-2019 dat ze voor het openbaar vervoer overstapt van het concept van basismobiliteit naar het concept van basisbereikbaarheid, met combimobiliteit als kerngedachte. De steden en gemeenten krijgen een grotere rol bij het uittekenen van het openbaar vervoer, en Vlaanderen wordt ook opgedeeld in 15 vervoersregio’s. De regering diende hiertoe een ontwerp van decreet in. Vandaag houden de leden van de commissie hierover een hoorzitting met Filip Boelaert van het departement Mobiliteit en Openbare Werken, met Goedele Sannen van Voka, met Rita Coeck namens de werknemersvertegenwoordigers, met Erwin Debruyne van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), met Els Van den Broeck en Jeffrey Matthijs namens het Netwerk Duurzame Mobiliteit, en met Luc Jullet en Redgy Deschacht namens de Belgische Federatie van Autocar en Autobus Ondernemers (FBAA).

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

van de Vlaamse Regering
1805 (2018-2019) nr. 1
1805 (2018-2019) nr. 7

Agenda

van de Vlaamse Regering
1805 (2018-2019) nr. 1
Verslaggevers
Karin Brouwers en Joris Vandenbroucke
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Hoorzitting met: - Filip Boelaert, secretaris-generaal Departement Mobiliteit en Openbare Werken - Goedele Sannen, senior adviseur Logistiek en Mobiliteit VOKA - Rita Coeck, federaal secretaris ACOD/TBM, namens de werknemersvertegenwoordigers - Erwin Debruyne, stafmedewerker Mobiliteit en Wegenbeheer VVSG - Els Van den Broeck en Jeffrey Matthijs namens Netwerk Duurzame Mobiliteit - Luc Jullet en Redgy Deschacht namens de Belgische Federatie van Autocar en Autobus Ondernemers (FBAA)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.