U bent hier

In de kijker

Samenwerkingsakkoord financiering spoorweginfrastructuur: ontwerp van decreet

Het Vlaamse Gewest beschouwt het treinnetwerk als de ruggengraat van het openbaar vervoer, en heeft daarom elf prioritaire spoorinvesteringen aangeduid. Vlaanderen gaat hierover een cofinanciering aan met de federale overheid. In dit verband sloten de federale overheid, het Vlaamse Gewest, het Waalse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest op 5 oktober 2018 een samenwerkingsakkoord over de financiering van de strategische spoorweginfrastructuur. De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in om dit samenwerkingsakkoord te laten bekrachtigen door het Vlaams Parlement. De leden van de commissie bespreken en stemmen over het ontwerp van decreet.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

van Dirk de Kort aan minister Ben Weyts
728 (2018-2019)
1781 (2018-2019) nr. 3
1831 (2018-2019) nr. 2

Agenda

van Dirk de Kort aan minister Ben Weyts
728 (2018-2019)
van de Vlaamse Regering, verslag door Martine Fournier en Björn Rzoska
1781 (2018-2019) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Voortzetting van de bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.