U bent hier

In de kijker

Basisbereikbaarheid: hoorzitting

De Vlaamse Regering stelde in haar regeerakkoord 2014-2019 dat ze voor het openbaar vervoer zou overstappen van het concept van basismobiliteit naar het concept van basisbereikbaarheid, met combimobiliteit als kerngedachte. De steden en gemeenten krijgen een grotere rol bij het uittekenen van het openbaar vervoer, en Vlaanderen zal worden opgedeeld in 15 vervoersregio’s. De regering diende hiertoe een ontwerp van decreet in. Vandaag houden de leden van de commissie hierover een hoorzitting met Frank Van Thillo van de Mobiliteitsraad van Vlaanderen, met Tom Dehaene van de Vereniging van de Vlaamse Provincies (VVP), met Roger Kesteloot van De Lijn, met Annelies Geelen en Katty Stas van het Overlegplatform Diensten Aangepast Vervoer vzw, met Pierre Steenberghen van GTL-Taxi, en met Peter Meukens van TreinTramBus.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

1781 (2018-2019) nr. 3
van de Vlaamse Regering
1805 (2018-2019) nr. 1
1805 (2018-2019) nr. 7
van de Vlaamse Regering
1805 (2018-2019) nr. 1
1805 (2018-2019) nr. 7

Agenda

van de Vlaamse Regering
1781 (2018-2019) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Voortzetting van de bespreking en stemming
van de Vlaamse Regering
1805 (2018-2019) nr. 1
Verslaggevers
Karin Brouwers en Joris Vandenbroucke
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Hoorzitting met: - Frank Van Thillo, secretaris Mobiliteitsraad van Vlaanderen - Tom Dehaene, gedeputeerde Vlaams-Brabant namens VVP - Roger Kesteloot, directeur-generaal VVM De Lijn - Annelies Geelen en Katty Stas, voorzitter en bestuurslid Overlegplatform Diensten Aangepast Vervoer vzw - Pierre Steenberghen, secretaris-generaal GTL-Taxi - Peter Meukens, TreinTramBus
van de Vlaamse Regering
1805 (2018-2019) nr. 1
Verslaggevers
Karin Brouwers en Joris Vandenbroucke
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Hoorzitting met: - Frank Van Thillo, secretaris Mobiliteitsraad van Vlaanderen - Roger Kesteloot, directeur-generaal VVM De Lijn - Annelies Geelen, voorzitter Overlegplatform Diensten Aangepast Vervoer vzw - Pierre Steenberghen, secretaris-generaal GTL-Taxi - Peter Thoelen, coördinator TreinTramBus
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.