U bent hier

In de kijker

Verkeersfiscaliteit milieuvriendelijke voertuigen

Eigenaars van plug-in hybride elektrische voertuigen en van cng-voertuigen (compressed natural gas) genieten tot eind 2020 een vrijstelling op de jaarlijkse verkeersbelasting en de belasting op inverkeerstelling. Op die manier wil de Vlaamse Regering de aanschaf en het gebruik van milieuvriendelijke voertuigen promoten. Zal die vrijstelling na 2020 nog gelden? Overlegt minister Lydia Peeters hierover met haar federale collega’s? Wat met de accijnzen op cng?

Video

Verslag

Vraag om uitleg van Koen Van den Heuvel aan Lydia Peeters, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over het uitvoeren van uitgaventoetsingen
van Matthias Diependaele aan minister Lydia Peeters
665 (2018-2019)

Agenda

van Matthias Diependaele aan minister Lydia Peeters
665 (2018-2019)
van Björn Rzoska aan minister Lydia Peeters
680 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.