U bent hier

Vergadering verenigde commissies

woensdag 23 januari 2019, 10.00u - Zaal Peter Paul Rubens

Voorzitter

In de kijker

Vlaamse sociale bescherming in Brussel: conceptnota

Door de zesde staatshervorming heeft Vlaanderen meer bevoegdheden gekregen op het vlak van gezondheidszorg en de bijstand aan personen. De Vlaamse overheid bouwde in uitvoering hiervan de Vlaamse sociale bescherming (VSB) uit, een geheel van tegemoetkomingen op het vlak van (langdurige) zorg, hulpmiddelen en revalidatie. In Vlaanderen is iedereen boven de 25 jaar verplicht zich bij de VSB aan te sluiten, maar in Brussel kan dat alleen vrijwillig. Met een conceptnota bepleiten leden van de N-VA-fractie dat de VSB een volwaardige optie wordt voor de Brusselaars. Na de toelichting door de indieners bespreken de leden van deze samengestelde commissies de conceptnota.

Video

Verslag

van Peter Persyn, Karl Vanlouwe, Willy Segers, Lieve Maes, Bart Nevens en Jan Van Esbroeck
1597 (2017-2018) nr. 1
1597 (2017-2018) nr. 2
Bijlage: Powerpointpresentatie bij de conceptnota (pdf)

Agenda

van Peter Persyn, Karl Vanlouwe, Willy Segers, Lieve Maes, Bart Nevens en Jan Van Esbroeck
1597 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Joris Poschet
Benoeming van een verslaggever, toelichting en bespreking

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.