U bent hier

In de kijker

Vlaams circusbeleid: hoorzitting

Het decreet van 21 november 2008 gaf de circussector zijn eerste omkadering. Tien jaar later is het decreet aan opfrissing toe. Daarom diende de Vlaamse Regering een ontwerp van decreet in om te komen tot een geïntegreerd circusbeleid dat de volledige keten van circuseducatie, -creatie tot -presentatie omvat, zowel voor amateurs als voor professionals. Concreet biedt het ontwerp van decreet structurele ondersteuning door de introductie van circuswerkplaatsen, de inkanteling van de circusateliers en verduidelijking van de opdrachten van het Circuscentrum. Na de toelichting door de minister van het ontwerp van decreet vorige week, houden de leden van de commissie vandaag een hoorzitting met Koen Allary van het Circuscentrum, met Matthias Vermael van Circusplaneet, met Gert Nulens van het provinciaal domein Dommelhof en met Alexander Vantournhout, circuskunstenaar.

Video

Verslag

van de Vlaamse Regering
1762 (2018-2019) nr. 1
1762 (2018-2019) nr. 3

Agenda

van de Vlaamse Regering
1762 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschapsaangelegenheid
Hoorzitting met: - Koen Allary, directeur Circuscentrum - Matthias Vermael, algemeen coördinator Circusplaneet - Gert Nulens, directeur provinciaal domein Dommelhof - Alexander Vantournhout, circuskunstenaar

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.