U bent hier

In de kijker

Taxidecreet: hoorzitting

De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in om een aantal bepalingen uit het decreet van 20 april 2001 betreffende de organisatie van het personenvervoer over de weg aan te passen aan de evoluties in de maatschappij. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting met Els Huylebroeck van IVA Mobiliteitsbedrijf Stad Gent, met Carine Dierckx van ABVV-BTB en Jan Sannen van ACV-Transcom, met Nick Hilhorst van Uber en met Pierre Steenberghen van GTL-TAXI.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

1781 (2018-2019) nr. 3
1780 (2018-2019) nr. 3
1780 (2018-2019) nr. 4

Agenda

van de Vlaamse Regering
1781 (2018-2019) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Voortzetting van de bespreking
van de Vlaamse Regering
1780 (2018-2019) nr. 1
Verslaggevers
Annick De Ridder, Sas van Rouveroij en Joris Vandenbroucke
Gewestaangelegenheid
Hoorzitting met: - Els Huylebroeck, IVA Mobiliteitsbedrijf Stad Gent, namens VVSG - Carine Dierckx, secretaris Wegvervoer en Logistiek ABVV-BTB, en Jan Sannen, algemeen sectorverantwoordelijke ACV-Transcom - Nick Hilhorst, Public Policy Manager Benelux Uber - Pierre Steenberghen, secretaris-generaal GTL-TAXI
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergaderingen)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.