U bent hier

In de kijker

Botulisme

Begin oktober stierven op een veeteeltbedrijf bijna 200 runderen aan de ziekte botulisme. Dierenziektes vallen onder verantwoordelijkheid van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV), maar in geval van botulisme voorziet het Sanitair Fonds niet in een schadevergoeding. Wil minister Joke Schauvliege overleg plegen met haar federale collega hierover? Kan zo’n schadegeval vallen onder de toekomstige brede weerverzekering? Ziet ze heil in een vaccinatiecampagne tegen botulisme zoals in Nederland?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Agenda

van Jelle Engelbosch aan minister Joke Schauvliege
248 (2018-2019)
van Francesco Vanderjeugd aan minister Joke Schauvliege
330 (2018-2019)
van Hermes Sanctorum-Vandevoorde aan minister Joke Schauvliege
437 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.