U bent hier

In de kijker

Toegankelijkheid openbaar vervoer

Uit de jaarlijkse rapporten van de Vlaamse Ombudsdienst blijkt dat personen met een handicap belemmeringen ondervinden bij het gebruik van het openbaar vervoer. Daarom dienden leden van de sp.a-fractie een voorstel van resolutie in waarin ze de Vlaamse Regering onder andere vragen de reservatieplicht bij De Lijn op te heffen en zowel de opstap- als de afstaphalte toegankelijk te maken met assistentie. Leden van de CD&V-fractie dienden over dit thema een conceptnota in. De leden van de commissie zetten hun bespreking van beide documenten voort en stemmen over het voorstel van resolutie.

Video

Agenda

van Dirk de Kort aan minister Ben Weyts
424 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.