U bent hier

In de kijker

Klimaatambitie Vlaanderen

Op zondag 2 december vond in Brussel een ruim bijgewoonde Klimaatmars plaats. De deelnemers eisten van de overheid schone lucht, minder boskap, minder plasticvervuiling, meer hernieuwbare energie en meer solidariteit. België trad recent echter niet toe tot de High Ambition Coalition, een groep van ondertussen 25 landen die zich engageren tot een hogere klimaatambitie. Waarom is dat niet gebeurd? Pleegt minister Joke Schauvliege overleg binnen de Vlaamse Regering om dat alsnog te doen? Voert ze gesprekken met haar federale collega bevoegd voor het leefmilieu? Welke maatregelen wil ze nemen om de Vlaamse klimaatinspanningen te versnellen zodat Vlaanderen de doelstellingen in 2020 en 2030 zal halen?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

van Hermes Sanctorum-Vandevoorde aan minister Joke Schauvliege
352 (2018-2019)
1381 (2017-2018) nr. 2

Agenda

van Hermes Sanctorum-Vandevoorde aan minister Joke Schauvliege
352 (2018-2019)
van Elke Wouters aan minister Joke Schauvliege
411 (2018-2019)
van Johan Danen aan minister Joke Schauvliege
443 (2018-2019)
van Bart Caron, Ingrid Pira, Elisabeth Meuleman en Johan Danen
1381 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.