U bent hier

In de kijker

Intrekking erkenning moskee

Minister Liesbeth Homans trok in 2017 de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen in. Het moskeenetwerk Diyanet vocht deze beslissing aan bij de Raad van State. De Raad van State stelt de minister nu in het gelijk. De nieuwe burgemeester van Beringen wil echter blijven samenwerken met de moskee, ondanks de intrekking van de erkenning. Welke conclusies trekt de minister uit het arrest? Welke gevolgen heeft dit arrest voor de erkenning van andere moskeeën? Wat is de stand van zaken van de hervorming van de erkenningsprocedure? Kan een gemeentebestuur verder samenwerken met een moskee na de intrekking van de erkenning?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.