U bent hier

Vergadering

woensdag 12 december 2018, 9.30u - Zaal Antoon Van Dyck

Voorzitter

In de kijker

Adoptie in jeugdhulptraject: hoorzitting

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. Adoptie zonder toestemming van de ouders komt tot nu toe enkel voor in stiefoudergezinnen. Leden van de N-VA-fractie dienden een conceptnota in waarin ze ervoor pleiten om dit soort adoptie ook mogelijk te maken in een context van jeugdhulp in Vlaanderen, als allerlaatste optie of in bijzondere gevallen. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting met Kris Clijsters van Cachet, met kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen, met Ariane Van den Berghe van het Vlaams Centrum Adoptie, met Iris Vandeborre van het Adoptiehuis, met Jan Brocatus, Karen Maes en Dries Verdonck van Pleegzorg Vlaanderen, en met Min Berghmans van het Steunpunt mens en samenleving vzw.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Agenda

Hoorzitting met:
- Kris Clijsters, Cachet
- Bruno Vanobbergen, kinderrechtencommissaris
- Ariane Van den Berghe, Vlaams Centrum Adoptie
- Iris Vandeborre, Adoptiehuis
- Jan Brocatus, Karen Maes en Dries Verdonck, Pleegzorg Vlaanderen
- Min Berghmans, Steunpunt mens en samenleving vzw
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.