U bent hier

In de kijker

Procesbegeleiders in zorgcentra

Bij een aantal problemen zoals ondervoeding, mondgezondheid, gebruik van psychofarmaca en valincidenten zullen zorgcentra een beroep kunnen doen op procesbegeleiders. Die helpen de zorgcentra om een preventiebeleid op poten te zetten. Hiervoor trekt minister Jo Vandeurzen 3,8 miljoen euro uit. Hoeveel procesbegeleiders zullen worden opgeleid? Welke doelstellingen worden geformuleerd? Hoe moet een zorgcentrum zo’n aanvraag doen? Hoe uitgebreid zijn de taken van mondhygiënisten?

Video

Verslag

1733 (2018-2019) nr. 2
1683 (2017-2018) nr. 2

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.