U bent hier

In de kijker

Procesbegeleiders in zorgcentra

Bij een aantal problemen zoals ondervoeding, mondgezondheid, gebruik van psychofarmaca en valincidenten zullen zorgcentra een beroep kunnen doen op procesbegeleiders. Die helpen de zorgcentra om een preventiebeleid op poten te zetten. Hiervoor trekt minister Jo Vandeurzen 3,8 miljoen euro uit. Hoeveel procesbegeleiders zullen worden opgeleid? Welke doelstellingen worden geformuleerd? Hoe moet een zorgcentrum zo’n aanvraag doen? Hoe uitgebreid zijn de taken van mondhygiënisten?

Video

Verslag

1683 (2017-2018) nr. 2
1733 (2018-2019) nr. 2

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.