U bent hier

In de kijker

Bib voor iedereen: hoorzitting over verzoekschrift

De Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie (VVBAD) vroeg met de petitie ‘Een bib voor iedereen’ erop toe te zien dat de bibliotheek een basisdienst blijft voor iedereen. De petitie werd massaal ondertekend en als verzoekschrift ingediend in het Vlaams Parlement. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting met Bruno Vermeeren van de VVBAD, met Ilona Kish van Public Libraries 2020, met Sylvie Dhaene van Iedereen Leest en met Dennis Mathysen van de VUB.

Video

Verslag

1899 (2018-2019) nr. 2
1899 (2018-2019) nr. 1

Agenda

van Renaat Landuyt aan minister Philippe Muyters
250 (2018-2019)
2 (2018-2019)
Hoorzitting met: - Bruno Vermeeren, coördinator VVBAD - Ilona Kish, director Public Libraries 2020 - Sylvie Dhaene, directeur Iedereen Leest - Dennis Mathysen, onderzoeker VUB

Er wordt voorzien in simultaanvertaling

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.