U bent hier

In de kijker

Controle en sanctionering werkzoekenden

Sinds 2016 heeft VDAB de bevoegdheid om werkzoekenden te controleren en te sanctioneren overgenomen van de RVA. De RVA publiceert echter nog steeds de cijfers, en daaruit blijkt dat VDAB minder streng zou optreden bij deze handhaving. Klopt deze vaststelling? Of heeft VDAB andere cijfers? Hoe staat minister Philippe Muyters hiertegenover? Hoeveel effectieve sancties zijn opgelegd? Is er nood aan meer eenduidige definities over de sancties? Zal de minister overleg plegen met zijn federale collega?

Video

Verslag

van Lieve Maes aan minister Philippe Muyters
296 (2018-2019)
1609 (2017-2018) nr. 2

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.