U bent hier

In de kijker

Risico van extreemrechtse burgerwachten

In augustus waarschuwde de Staatsveiligheid in enkele kranten voor het risico van aanslagen door extreemrechtse groeperingen. Europol geeft die waarschuwing al langer. Recent bleek ook in een Pano-reportage op de VRT dat leden van de jongerenorganisatie Schild en Vrienden op sociale media poseren met wapens. Is minister Liesbeth Homans hierover gecontacteerd door de Staatsveiligheid, haar federale collega’s of andere instanties? Welke stappen wil ze ondernemen om deze problematiek aan te pakken?

Video

Verslag

1693 (2018-2019) nr. 2
1699 (2018-2019) nr. 3

Agenda

van de Vlaamse Regering
1693 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
van de Vlaamse Regering
1699 (2018-2019) nr. 1
Verslaggevers
Marnic De Meulemeester en Kurt De Loor
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.