U bent hier

In de kijker

Terdoodveroordeling VUB-gastdocent

VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali zit sinds april 2016 in een Iraanse gevangenis op beschuldiging van buitenlandse spionage. Eind 2017 werd hij terdoodveroordeeld, een vonnis waartegen het Vlaams Parlement in een resolutie protesteerde. Ook internationaal werd veel druk uitgeoefend op het Iraanse regime om deze doodstraf niet uit te voeren. Zo had minister-president Geert Bourgeois in juni nog een gesprek met de Iraanse vice-president. De gezondheidstoestand van Djalali is ondertussen ernstig verslechterd. Kan de minister-president een stand van zaken geven? Wat is uit het gesprek met de Iraanse vice-president gekomen? Welke contacten onderhoudt hij hierover? Zijn er initiatieven op internationaal niveau?

Video

Verslag

van Karim Van Overmeire aan minister Geert Bourgeois
98 (2018-2019)

Agenda

van Tine Soens aan minister Geert Bourgeois
2383 (2017-2018)
van Karim Van Overmeire aan minister Geert Bourgeois
98 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.