U bent hier

In de kijker

Terdoodveroordeling VUB-gastdocent

VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali zit sinds april 2016 in een Iraanse gevangenis op beschuldiging van buitenlandse spionage. Eind 2017 werd hij terdoodveroordeeld, een vonnis waartegen het Vlaams Parlement in een resolutie protesteerde. Ook internationaal werd veel druk uitgeoefend op het Iraanse regime om deze doodstraf niet uit te voeren. Zo had minister-president Geert Bourgeois in juni nog een gesprek met de Iraanse vice-president. De gezondheidstoestand van Djalali is ondertussen ernstig verslechterd. Kan de minister-president een stand van zaken geven? Wat is uit het gesprek met de Iraanse vice-president gekomen? Welke contacten onderhoudt hij hierover? Zijn er initiatieven op internationaal niveau?

Video

Verslag

van Karim Van Overmeire aan minister Geert Bourgeois
98 (2018-2019)

Agenda

van Tine Soens aan minister Geert Bourgeois
2383 (2017-2018)
van Karim Van Overmeire aan minister Geert Bourgeois
98 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.