U bent hier

In de kijker

Duaal leren: officieel registreren van leerlingen

Bij duaal leren verwerven jongeren de vaardigheden die ze nodig hebben om een kwalificatie te behalen zowel op school, in een centrum voor deeltijds onderwijs of in een Syntra-lesplaats als op de werkvloer. Sinds 1 september 2016 is duaal leren mogelijk in 50 studierichtingen. Scholen kampen echter met problemen om leerlingen officieel te registreren voor de deadline van 1 oktober van het lopende schooljaar. Is minister Hilde Crevits hiervan op de hoogte? Zo ja, pleegt ze overleg met minister Philippe Muyters? Hoe wil ze dergelijke problemen met duaal leren oplossen?

Video

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
van Elke Van den Brandt aan minister Hilde Crevits en minister Sven Gatz
2453 (2017-2018)
van Jo De Ro aan minister Hilde Crevits
2479 (2017-2018)
van Koen Daniëls aan minister Hilde Crevits
2483 (2017-2018)
van Ingeborg De Meulemeester aan minister Hilde Crevits en minister Philippe Muyters
28 (2018-2019)
van Ingeborg De Meulemeester aan minister Hilde Crevits
79 (2018-2019)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.