U bent hier

In de kijker

Opleidingen diergeneeskunde

Op 22 november 2017 keurde de plenaire vergadering een resolutie over de opleiding diergeneeskunde goed. Daarin vroeg het parlement de Vlaamse Regering onder andere om verplichte, niet-bindende toelatingsproeven voor deze opleiding. Bij een eerste test bleek dat slechts weinig kandidaat-studenten slaagden in de proef. In de Franse Gemeenschap is een systeem van lottrekking ingevoerd om het aantal buitenlandse studenten voor deze opleiding te beperken. Ziet minister Hilde Crevits heil in een soortgelijk systeem voor Vlaanderen? Welke elementen van de resolutie zijn reeds uitgevoerd? Zullen kandidaat-studenten de niet-bindende ijkingsproef verplicht moeten afleggen voor het academiejaar 2019-2020?

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.