U bent hier

In de kijker

Complexiteit regelgeving ruimtelijke ordening

De regelgeving inzake ruimtelijke ordening is in de ogen van velen te complex geworden. Steden en gemeenten passen daarenboven eigen bijkomende regels toe voor bouwvergunningen. Dit verleidde de Vlaamse bouwmeester tot de uitspraak dat Vlaanderen een bouwkundige bananenrepubliek is geworden. Ook de vereniging voor architecten en de Vlaamse Confederatie Bouw uitten hierover al meermaals kritiek. Is minister Joke Schauvliege het eens met deze kritiek? Is het nodig dat steden en gemeenten verfijningen aanbrengen aan de Vlaamse regelgeving inzake ruimtelijke ordening? Zal ze hierover overleg plegen met de steden en gemeenten?

Video

Agenda

van Lydia Peeters aan minister Joke Schauvliege
2438 (2017-2018)
van Rob Beenders aan minister Joke Schauvliege
2486 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.