U bent hier

In de kijker

Interpellatie droogteperiode zomer 2018

De afgelopen zomer was uitzonderlijk warm en droog. De vijf Vlaamse provincies namen uiteenlopende maatregelen als gevolg van de alarmfase "code oranje" die werd afgekondigd. Dat zorgde voor onduidelijke communicatie en nog steeds een zeer hoog waterverbruik. Aan minister Schauvliege wordt de vraag gesteld hoe zij de Vlamingen in de toekomst zal overtuigen om minder water te verbruiken bij grote droogte, hoe ze zal zorgen voor meer uniforme richtlijnen, en op welke manier haar beleid rond droogteperiodes zal worden aangepast op basis van de ervaring van afgelopen zomer.

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.