U bent hier

In de kijker

Interpellatie droogteperiode zomer 2018

De afgelopen zomer was uitzonderlijk warm en droog. De vijf Vlaamse provincies namen uiteenlopende maatregelen als gevolg van de alarmfase "code oranje" die werd afgekondigd. Dat zorgde voor onduidelijke communicatie en nog steeds een zeer hoog waterverbruik. Aan minister Schauvliege wordt de vraag gesteld hoe zij de Vlamingen in de toekomst zal overtuigen om minder water te verbruiken bij grote droogte, hoe ze zal zorgen voor meer uniforme richtlijnen, en op welke manier haar beleid rond droogteperiodes zal worden aangepast op basis van de ervaring van afgelopen zomer.

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.