U bent hier

In de kijker

Hoorzitting toegankelijk openbaar vervoer

Leden van de meerderheid en de oppositie namen initiatieven om het probleem van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor personen met een handicap versneld aan te pakken. Die toegankelijkheid kan verbeteren door de infrastructuur van opstapplaatsen en perrons te verbeteren, en door de bussen of trams zelf aan te passen. De commissieleden houden nu een hoorzitting met twee vertegenwoordigers van Inter, het Vlaamse expertisecentrum in toegankelijkheid en Universal Design.

Video

Verslag

1601 (2017-2018) nr. 2
Bijlage: Presentatie van Inter (pdf)

Agenda

van Jan Bertels, Joris Vandenbroucke en Bart Van Malderen
1601 (2017-2018) nr. 1
Verslaggevers
Bert Maertens, Joris Vandenbroucke en Annick De Ridder
Externe sprekers
Wendy Metten (algemeen directeur Inter) en Marcel Wijnker (adviseur toegankelijkheid Inter)
Verslaggever
Björn Rzoska
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.