U bent hier

In de kijker

Extreme droogte en de gevolgen voor de Vlaamse landbouw

De zomer van 2018 was erg warm en droog: ook de landbouwers in Vlaanderen hebben daardoor schade geleden. Commissieleden van meerderheid en oppositie ondervragen minister van Landbouw Schauvliege onder andere over de volgende onderwerpen:

  • is er al een zicht op de omvang van de schade, kan de schade erkend worden als landbouwramp?
  • de officiële vaststelling van de schade moet gebeuren door een schadecommissie die de gemeentes samengeroepen: hoeveel gemeentes hebben dat al gedaan, en kan de Vlaamse Overheid die schadecommissies ondersteunen?
  • Europa heeft al maatregelen genomen in verband met de grote droogte: hoe kan Vlaanderen die ondersteunen?
  • landbouwers kunnen zich extra verzekeren tegen de gevolgen van extreme weersomstandigheden. De Vlaamse overheid heeft plannen om een zogenaamde brede-weersverzekering uit te bouwen: hoe ver staat het daarmee?
  • welke maatregelen kan de regering nog meer nemen om dergelijke rampen te voorkomen, bv. in verband met waterbeheer door de landbouwers?

Video

Agenda

van Bart Caron aan minister Joke Schauvliege
2396 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.