U bent hier

In de kijker

Slimme steden en gemeenten

In een slimme stad (smart city) worden informatietechnologie en het internet der dingen (internet of things) gebruikt om de stad te besturen. Hierbij gaat het zowel om de administratie als om de voorzieningen zoals bibliotheken, ziekenhuizen, het transportsysteem en de nutsvoorzieningen. Een slimme stad wil de stad efficiënter organiseren en de afstand tussen de inwoners en het bestuur verkleinen. De Groenfractie diende een voorstel van resolutie in om duurzame slimme steden in Vlaanderen te bevorderen, en ook de N-VA-fractie diende hierover een conceptnota in. In dit verband houden de leden van de commissie vandaag een hoorzitting met Guido Muelenaer van de stad Antwerpen, met Karl Filip Coenegrachts van de stad Gent, met Ludo Kelchtermans van Smart Region Limburg, met - Philippe Vlietinck van de gemeente Knokke-Heist en met Eddy Van Der Stock van de Vlaamse ICT Organisatie.

Video

Verslag

1099 (2016-2017) nr. 2
1099 (2016-2017) nr. 3
1561 (2017-2018) nr. 2
1561 (2017-2018) nr. 3

Agenda

van Andries Gryffroy, Annick De Ridder, Matthias Diependaele, Peter Wouters, Bert Maertens en Nadia Sminate
1561 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met als sprekers: - Guido Muelenaer, adviseur strategie en innovatie stad Antwerpen - Karl Filip Coenegrachts, strategisch coördinator stad Gent - Ludo Kelchtermans, lid directiecomité s-Lim (Smart Region Limburg) - Philippe Vlietinck, schepen van informatica Knokke-Heist - Eddy Van Der Stock, voorzitter V-ICT-OR (Vlaamse ICT Organisatie)

De leden van de Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid worden uitgenodigd deze hoorzitting bij te wonen

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.