U bent hier

In de kijker

Blockchaintechnologie: conceptnota

Blockchain werkt in principe als een logboek waarin automatisch opeenvolgende transacties worden geregistreerd. Na die registratie kunnen de transacties niet meer worden aangepast. Vele – voor elkaar onbekende – partijen kunnen hierdoor op een veilige, transparante en efficiënte wijze transacties met elkaar uitvoeren. Om deze technologie meer ingang te doen vinden bij de Vlaamse overheid, dienden leden van de Open Vld-fractie een conceptnota in. Zodoende willen ze komen tot een Blockchaindecreet. Er zullen volgens de indieners ook aanpassingen nodig zijn aan bestaande decreten, zoals het Energiedecreet en het Kiesdecreet. De indieners lichten hun conceptnota, waarna de bespreking volgt met de andere commissieleden.

Video

Verslag

1511 (2017-2018) nr. 2
van Willem-Frederik Schiltz, Daniëlle Vanwesenbeeck, Marnic De Meulemeester, Jo De Ro, Martine Taelman en Mathias De Clercq
1539 (2017-2018) nr. 1
1539 (2017-2018) nr. 2

Agenda

van Matthias Diependaele aan minister Bart Tommelein
2257 (2017-2018)
van Willem-Frederik Schiltz, Daniëlle Vanwesenbeeck, Marnic De Meulemeester, Jo De Ro, Martine Taelman en Mathias De Clercq
1539 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Joris Vandenbroucke
Benoeming van een verslaggever en bespreking

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.