U bent hier

In de kijker

Blockchaintechnologie: conceptnota

Blockchain werkt in principe als een logboek waarin automatisch opeenvolgende transacties worden geregistreerd. Na die registratie kunnen de transacties niet meer worden aangepast. Vele – voor elkaar onbekende – partijen kunnen hierdoor op een veilige, transparante en efficiënte wijze transacties met elkaar uitvoeren. Om deze technologie meer ingang te doen vinden bij de Vlaamse overheid, dienden leden van de Open Vld-fractie een conceptnota in. Zodoende willen ze komen tot een Blockchaindecreet. Er zullen volgens de indieners ook aanpassingen nodig zijn aan bestaande decreten, zoals het Energiedecreet en het Kiesdecreet. De indieners lichten hun conceptnota, waarna de bespreking volgt met de andere commissieleden.

Video

Verslag

van Willem-Frederik Schiltz, Daniëlle Vanwesenbeeck, Marnic De Meulemeester, Jo De Ro, Martine Taelman en Mathias De Clercq
1539 (2017-2018) nr. 1
1539 (2017-2018) nr. 2
1511 (2017-2018) nr. 2

Agenda

van Matthias Diependaele aan minister Bart Tommelein
2257 (2017-2018)
van Willem-Frederik Schiltz, Daniëlle Vanwesenbeeck, Marnic De Meulemeester, Jo De Ro, Martine Taelman en Mathias De Clercq
1539 (2017-2018) nr. 1
Benoeming van een verslaggever en bespreking

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.