U bent hier

In de kijker

Slachthuizen: hoorzitting

Undercoverbeelden van een activist van Animal Rights brachten in 2017 aan het licht dat varkens in het slachthuis van Tielt worden mishandeld voor ze worden geslacht. Minister Ben Weyts beval daarom een volledige doorlichting van alle slachthuizen in Vlaanderen door een onafhankelijke externe partij. De leden van de commissie houden daarover vandaag een hoorzitting met vertegenwoordigers van de onderzoeksgroep Dier & Welzijn.

Video

Verslag

93 (2017-2018)
Externe sprekers
Jos Van Thielen (onderzoeksgroep Dier & Welzijn) en Bert Driessen (onderzoeksgroep Dier & Welzijn)
1640 (2017-2018) nr. 2
Bijlage: Presentatie door de onderzoeksgroep Dier en Welzijn (pdf)

Agenda

93 (2017-2018)
Externe sprekers
Jos Van Thielen (onderzoeksgroep Dier & Welzijn) en Bert Driessen (onderzoeksgroep Dier & Welzijn)
Verslaggever
Jelle Engelbosch
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.