U bent hier

In de kijker

Overgangsmaatregelen eigenaars zonnepanelen

Eigenaars van zonnepanelen beschikken over een terugdraaiende teller, waardoor ze slechts hun nettoverbruik betalen. Vanaf 1 januari 2021 komt er een nieuwe regeling waarbij particulieren hun elektriciteit gewoon verkopen. Minister Bart Tommelein werkte een overgangsmaatregel voor installaties die tot eind 2020 worden geplaatst: die eigenaars zullen gedurende 15 jaar nog de voordelen van een terugdraaiende teller genieten. De Raad van State oordeelde dat de minister hiermee op het bevoegdheidsterrein van de federale overheid treedt. De minister stelde in een reactie hierop dat juridisch onderzoek uitwees dat de Vlaamse overheid hier wel degelijk bevoegd voor is. Kan de minister zijn argumenten verduidelijken? Wat zijn de gevolgen voor de overgangsmaatregelen? Hoe zal de opkoopregeling er vanaf 2021 uitzien?

Video

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.