U bent hier

In de kijker

Discriminatie personen met een handicap

Unia is een interfederale openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. Unia publiceerde onlangs cijfers over de discriminatie van personen met een handicap, specifiek inzake wonen, werken en onderwijs. Het aantal klachten van personen die zich gediscrimineerd voelden door hun beperking is verdubbeld ten opzichte van vijf jaar geleden. Wat is hiervoor de oorzaak? Welke conclusie trekt minister Liesbeth Homans uit deze cijfers? Welke bijkomende initiatieven wil ze nemen om dit probleem aan te pakken?

Video

Verslag

van Bart Van Malderen aan minister Liesbeth Homans
2242 (2017-2018)
1708 (2018-2019) nr. 1
1616 (2017-2018) nr. 2

Agenda

van Björn Anseeuw aan minister Liesbeth Homans
2175 (2017-2018)
van Bart Van Malderen aan minister Liesbeth Homans
2242 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.