U bent hier

In de kijker

Waterverliezen

Uit diverse studies blijkt dat er in Vlaanderen dagelijks miljoenen liters drinkwater weglekken. Ondanks inspanningen van de watermaatschappijen om dit probleem aan te pakken blijft het aantal liters ‘verloren’ water stijgen. Hebben de verschillende drinkwatermaatschappijen hierover actieplannen opgemaakt? Klopt het dat het voor hen economisch niet rendabel is om hierin te investeren? Hoe wil minister Joke Schauvliege deze waterverliezen laten afnemen? Hoe rijmt ze dit met de verplichtingen voor burgers in uitvoering van het droogteplan?

Video

Verslag

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.