U bent hier

Vergadering

donderdag 21 juni 2018, 14.00u - Zaal Jan Van Eyck

Voorzitter

In de kijker

Oprichting Vlaams Journalistiek Fonds

Minister Sven Gatz kondigde onlangs de oprichting van een Vlaams Journalistiek Fonds aan. Dit fonds zal in de loop van 2018 en 2019 tot 500.000 euro aan subsidies kunnen verdelen ter aanmoediging van kwalitatieve journalistiek. Het zal samenwerken met het Fonds Pascal Decroos en met de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ). In dit verband hielden de leden van de commissie twee weken geleden ook een hoorzitting over de onafhankelijkheid van de media, naar aanleiding van een voorstel van resolutie van de meerderheidspartijen, van de sp.a-fractie en van de Groenfractie. Hoe zal dit Vlaams Journalistiek Fonds worden uitgebouwd? Hoe zal de verdeling van de middelen gebeuren? Welke samenwerking zal er zijn met de MediAcademie en Nieuws in de Klas? Zal het fonds ook een opdracht hebben inzake media-innovatie?

Video

Agenda

van Cindy Franssen aan minister Philippe Muyters
1959 (2017-2018)

14:30 uur

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.