U bent hier

In de kijker

Activering van SWT’ers

Onlangs kwam het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) volop in de aandacht, naar aanleiding van de ontslagengolf bij Carrefour. Het kwam tot een discussie tussen federaal minister van Werk Kris Peeters en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters over het stelsel en de mogelijkheid om STW-ers nog te activeren. Een minderheid van de SWT’ers krijgt echter een jobaanbieding van VDAB. Waar loopt het op dit vlak mis? Hoe wil de minister SWT’ers motiveren om in te gaan op een jobaanbieding? Welke acties zal hij ondernemen ten aanzien van VDAB en van SWT-ers die een job weigeren?

Video

Verslag

van Lieve Maes aan minister Philippe Muyters
2230 (2017-2018)

Agenda

van Emmily Talpe aan minister Philippe Muyters
2221 (2017-2018)
van Lieve Maes aan minister Philippe Muyters
2230 (2017-2018)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.